tiistai 23. kesäkuuta 2015

Cookies and cream- täytekakku

   Täytekakkujen tekijänä olen aivan noviisi. Tämä on kolmas kakku, jonka olen tehnyt ikinä, ja siltä se näyttääkin. Maultaan tämä kuitenkin hipoi täydellisyyttä. Varsinkin leipomisen jälkeisenä päivänä. Pohja tiivistyi yön aikana, eikä ollenkaan haitannut kakun alimman ja ylimmän kerroksen kostuttamisen unohtaminen. Oikeastaan päin vastoin, en nimittäin ole ollenkaan mössön ystävä. Vastapainoa tuhdille pohjalle toi tuorejuusto-keksitäyte, joka oli yllättävän raikasta. Toi mieleen stracciatellarahkan. Kakun kermavaahdolla koristelemisen jätin laiskuuttani välistä, ja hyvä niin, olisi ollut liian makeaa jopa minun makuuni.

Keskimmäinen kerroskin kakusta löytyy, mutta se on kadonnut jonnekkin täytteen sekaan. 

Pohja
2 dl     jauhoja
1,5 dl  perunajauhoja
3 tl      leivinjauhetta
3/4 tl   suolaa
2 tl      vaniljasokeria
1,5 dl  tummaa kaakaojauhetta
150 g  voita (huoneenlämpöistä)
3,5 dl  sokeria
3         munaa
3 dl     maitoa (huoneenlämpöistä)

- Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri poislukien).
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
- Lisää voi-sokerivaahtoon munat yksitellen. 
- Lisää vuorotellen kuivat aineet ja maito taikinaan kahdessa erässä.
- Paista keskitasolla 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.  Anna jäähtyä täysin ja leikkaa kolmeen osaan.

Oreo-täyte
400 g   Philadelphiaa (huoneenlämpöistä)
6 dl      vispikermaa
1-2 dl   tomusokeria
2 tl        vaniljasokeria
250 g    Oreoita tai Dominoita murskattuna

- Vatkaa Philadelphia ja kerma sekaisin.
- Lisää tomu- ja vaniljasokeri.
- Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
- Lisää keksimurska.

Täytettä riitti sekä kakun täytteeksi, että reiluun kuorrutteeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

09 10