maanantai 22. kesäkuuta 2015

Sateenkaari-cupcaket

   Tänään alkavan Helsinki Pride-viikon kunniaksi valitsin ensimmäiseksi julkaisukseni sateenkaari-cupcakes:t.
   Opettelin tekemään cupcakeja poikani nimijuhlia varten, ja monista testiversioista nämä moniväriset olivat mielestäni parhaimman näköiset.



   Tällä reseptillä tulee täydellisen makuisia vaniljacupcakeja. Taikina on paistamisen jälkeen ihanan kostea, ja kokemuksen mukaan kahdenkaan päivän jälkeen leipomisesta ei joudu huuhtelemaan kuivia cupcakeja kurkusta alas. Tosin useimmiten ne on syöty jo viimeistään seuraavan päivän päivällisaikaan mennessä.

Perusresepti täydellisiin cupcakeihin

150 g    voita (huoneenlämpöistä)
3,5 dl    sokeria
4           munaa
5 dl       jauhoja
1,5 tl     leivinjauhetta
1 tl        vaniljasokeria
1 tl        vaniljauutetta
2,5 dl    maitoa (huoneenlämpöistä)

- Sekoita kuivat aineet (lukuun ottamatta sokeria) keskenään
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen sekaan.
- Lisää kuivat aineet ja maito vähitellen.
- Täytä cupcake-vuoat 3/4 ja laita 175-asteiseen uuniin noin 15-20 minuutiksi.

Tuorejuustokuorrute

200 g    voita (huoneenlämpöistä)
400 g    Philadelphiaa (huoneenlämpöistä)
3/4 tl     vaniljauutetta
9 dl/1-1,5 pkt tomusokeria
punaista, sinistä ja vihreää elintarvikeväriä

- Sekoita voi, Philadelphia ja vaniljauute tasaiseksi.
- Lisää tomusokeria pikkuhiljaa, niin että kuorrutteesta tulee paksua ja suht kovaa.
- Jaa kolmeen osaan ja värjää.

Kuorruttaminen

Laita pursotinpussiin kaikkia kolmea väriä. Itselleni helpoin tapa tähän on laittaa pursotinpussi pöydälle, ja laittaa lusikalla ensin kahta väriä vierekkäin, sitten viimeinen väri siihen väriraitojen päälle. Kokeile ensin esim. lautaselle, että värit tulevat pursottimesta tasaisesti, sitten voi ruveta kuorruttamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

09 10