keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Äitiyspakkauksen makuupussi

   Olen lykännyt äitiyspakkauksen makuupussin päällystämistä jo puolisen vuotta, mutta nyt sain vihdoinkin otettua itseäni niskasta kiinni, kiitos kylmenevien säiden. Ompelukonetta en omista, eli käsin ompelin koko pussin. Tulipa myös samalla huomattua, että käsin ompelu on kaikessa rasittavuudessaan todella terapeuttista!

   Alunperin makuupussin kangas oli Finlaysonin Aappa, mikä ei miellyttänyt silmääni ollenkaan. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen ja neula sekä lanka käteen. Uuden kankaan löysin kirppikseltä, ja sen leveys olikin just eikä melkein. Puoli senttiä pienempi kangas olisikin sitten ollut vain melkein..

   Sen suurempaa kaavoitusta en käyttänyt, länttäsin vain makuupussin aukinaisena kankaan päälle ja leikkasin suunnilleen sopivaksi. Menin helpoimman kautta ja ompelin kankaan makuupussin päälle vetoketjua irroittamatta. Kun kangas oli ommeltu paikalleen, tajusin että makuupussihan tarvitsee myös reiät turvavyötä varten, koska tarkoituksena on käyttää sitä vaunuissa lämmikkeenä. Hetken mietittynä päätin ottaa riskin ja ommella ensimmäistä kertaa elämässäni napinläpiä. Käsin. Viisi kappaletta... Ainakin tuhannen (joista noin joka viides kohdistua sormenpäihin) neulanpiston jälkeen makuupussi oli vihdoin valmis, ja turvavyöreiätkin onnistuivat hyvin!


                                                                                 
   Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen, nyt makuupussi ilahduttaa joka kerta ulos lähtiessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

09 10